/ БГНЕС
Противниците му се заканиха с ежедневни блокади на кръстовища и Съдебната палата
Два марша се проведоха в центъра на столицата тази вечер почти по едно и също време, фокусирани върху личността на зам.главния прокурор Иван Гешев и неговата номинация за главен прокурор.
 

БГНЕС



Стотици граждани се събраха в пространството между Партийния дом, Президентството и Министерския съвет, за да му изкажат подкрепа, защото в негово лице виждат закона. Хората скандираха "Гешев - закон и ред" и издигнаха плакати с лозунги "Писна ни от олигарсите", "Слаба прокуратура, силна мафия, това ли искате?" Проявата бе наречена "Марш за законност - Гешев против олигархията".
 

БГНЕС

БГНЕС

БГНЕС

БГНЕС

По същото време противниците на кандидата за главен прокурор се събраха пред Съдебната палата, за да обявят, че от четвъртък започват безсрочни блокади, докато постигнат своето - Гешев да не стане главен прокурор. Организаторите от "Правосъдие за всеки" нарекоха протеста си "Кой избира главния прокурор? Марш за право и свобода". На протеста се появи кандидат-кметът на "Демократична България" Борислав Игнатов, който не взе думата. 
 

DarikNews.bg



В марша с апел за сваляне на властта участваха още лидерът на "Да, България" Христо Иванов и наказаният от тричленен дисциплинарен състав от членове на ВСС Методи Лалов, който се готви да оглави листа за общински съветници.
 

DarikNews.bg

DarikNews.bg


От "Боец" анонсираха, че от четвъртък следобед започват безсрочна блокада на Съдебната палата. Съратникът на Десислава Иванчева - Петър Кърджилов, пък призова към гражданско неподчинение и блокада на кръстовища, докато не постигнат целта си. Малко по-късно се появи и самата бивша кметица на "Младост" заедно със заместничката си Биляна Петрова, пуснати от домашния арест за протеста.
 

DarikNews.bg

Dariknews.bg

Dariknews.bg



Тайни чатове на Иванчева разкриват заговор - протестът срещу Гешев да прерасне в преврат

Иванчева коментира скандала с подготовката за платен преврат, в който е участвала според сигнал, изпратен до медиите с приложен за доказателство видеоматериал - вижте тук. Протестиращите настояха за промяна в Конституцията и разпускане на Народното събрание. Немалко от участниците в протеста се оказаха сред цитираните във видеочатовете, разпратени до медиите, в които се твърди, че срещу заплащане се организират протести с цел сваляне на правителството и осуетяване на избора за главен прокурор.