Откъртена снежна маса счупи черепа на мъж в центъра на София
Откъртена снежна маса счупи черепа на мъж в центъра на София / снимки: Sofia Photo Agency
Откъртена снежна маса счупи черепа на мъж в центъра на София
50428
Откъртена снежна маса счупи черепа на мъж в центъра на София
  • Откъртена снежна маса счупи черепа на мъж в центъра на София

38-годишен мъж е със счупен череп в „Пирогов" заради откъртена снежна маса. Инцидентът стана в центъра на столицата на бул. „Мария Луиза".

Мъжът е в реанимацията на Клиниката по неврохирургия на „Пирогов", където лекари се борят за живота му. Той е приет със счупен череп, контузия и кръвоизлив в мозъка. След приемането му е опериран по спешност от екип неврохирурзи, под ръководството на доц. Николай Габровски. „Пациентът е с реален риск за живота, в момента е поставен в състояние на изкуствен сън. Следващите три дни са критични за оцеляването му", коментира пред Дарик доц. Габровски.

Първоначално се твърдеше, че мъжът е пострадал от паднала ледена висулка. За Дарик директорът на Столичния инспекторат Веска Георгиева уточни, че заледеният сняг е паднал от покрива на хотел „Глория Палас". Собствениците на хотела вече са глобявани веднъж заради непочистен сняг около сградата. За това са платили 50 лв.

Георгиева обясни: „Акт се съставя за установено нарушение. Юристите работят по този въпрос. Не сме наясно още как точно е станала случката, дали има очевидци или не. За съжаление, от този частен случай следва да обърнем внимание на нашите съграждани, физически или юридически лица, да почистват от снежната маса покривите, от висулки - фасадите на сградите. Докато намерят начин почистването да се случи, да обезопасят прилежащата обществена територия".

„През телефон 112 до "Улично осветление" са пристигнали и са отработени 183 сигнала за проблеми с висулки. "Улично осветление" имат вишка, обикновено става дума за високи сгради. От началото на годината досега са съставени 38 акта от инспекторите, имаме 4294 глоби с квитанции, на 556 физически и юридически лица са дадени предписания постоянно да поддържат сградите така, че да няма висулки и да се откъртва сняг. Имаме 427 обществени сгради под контрола на пожарната, която се грижи там постоянно да бъдат смъквани висулките. Ще засилим контрола в тази посока, започвайки от днес", допълни Георгиева.

Откъртена снежна маса счупи черепа на мъж в центъра на София
netinfo

Други новини от София