автобус Струма
автобус Струма / БГНЕС
Дете е 45-ата жертва на инцидента

При допълнителен оглед на катастрофиралия на автомагистрала "Струма" автобус с граждани на Република Северна Македония е било намерено още едно тяло - на дете. Tова потвърди пред NOVA заместник главният прокурор и ръководител на Националната следствена служба Борислав Сарафов. Говорителят на главния прокурор Сийка Милева също потвърди новината.

Така броят на жертвите при тежкия пътен инцидент става 45, както беше обявено първоначално.

„Пирогов“: При нас постъпиха само 7 пациенти след катастрофата на АМ „Струма“

"За съжаление мистерията е разкрита. Няма осми спасен. Тялото е на дете. В 21:15 ч. в трагичната нощ са влезли през "Капитан Андреево" 52 пътници, от тях 45 намерихме в автобуса, 7 са в "Пирогов", за съжаление няма още един спасен", заяви Борислав Сарафов.

Сарафов каза още, че командированите в Скопие следовател и прокурор ще останат там най-късно до неделя. Те трябва да донесат документацията, свързана с катастрофиралия автобус и ДНК профили на роднините на загиналите. Веднага след това ще започне и идентифицирането на жертвите на инцидента. 


След трагедията на „Струма” - какво показва разследването до момента

На пресконференция вчера разследващите посочиха, че продължава огледът на автобуса, за да се уточни има ли внезапна повреда на превозното средство.

Водеща версия за инцидента се очертава човешка грешка.

Версията за лоша пътна маркировка, сигнализация и лоша организация на движението също не е отхвърлена, коментираха от следствието.

Всичко около трагедията и хронология на целия инцидент четете ТУК