Възможно е обаче един от пътниците да се е прекачил на един от другите три автобуса, които са били на екскурзията
Разследващите у нас издирват осми човек, който има вероятност оцелял от трагичния инцидент на АМ "Струма" с автобуса с македонска регистрация. Един от свидетелите неколкократно е потвърдил, че осем души са се спасили. Това заяви на брифинг говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

От общо 52 пътници, 44 са починалите, а 7 в болница, но един от оцелелите, който е счупил прозореца на автобуса, за да са измъкнат, е бил категоричен в показанията си, че общо 8 човека са се спасили. Милева все пак уточни, че може да се касае за недобър спомен от свидетеля.

Разследването на АМ „Струма“: Отхвърлиха версията за терористичен акт

Телата на загиналите в катастрофата са 44. Граничният контрол е фиксирал 52-ма, включително шофьорите. Остава версията, че някой от пътниците се е прехвърлил в някой от четирите автобуса на фирмата, които са пътували заедно, допълни директорът на Националната следствена служба Борислав Сарафов.

Има разпитани свидетели, които са казали, че по време на почивката на бензиностанцията, част от пътниците са се разменяли по автобусите, обясниха още разследващите.