Състоянието пострадалите лица от инцидента на АМ „Струма“ е стабилно, предстои поетапното им изписване. Това съобщиха от УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“.

От болницата потвърдиха, че при тях са били приети не 8, а 7 пациенти, пострадали в тежката катастрофа с изгорелия автобус.

Главният прокурор на РС Македония с последни данни за жертвите на „Струма“

„Във връзка с разпространена невярна информация в публичното пространство, потвърждаваме, че в ранните часове на 23.11.2021 г. (вторник), в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ са приети 7 лица след инцидент на автомагистрала „Струма“, които не са български граждани“, посочват от лечебното заведение.

За пострадалите се полагат необходимите медицински грижи от деня на постъпването им до днес. Ежедневно се оценява състоянието им и се осъществяват необходимите лечебни мероприятия. Предстои поетапното им изписване.

След трагедията на „Струма” - какво показва разследването до момента

"Към днешна дата състоянието на всички настанени в болницата лица от инцидента е стабилно и без промяна. Проф. Николай Габровски, началник на Клиника по неврохирургия оценява операцията от вчера като нормално протекла с гладък следоперативен период“, допълниха от болницата.