От гражданската квота на РБ ще гласуват „въздържал се за Кунева
От гражданската квота на РБ ще гласуват „въздържал се за Кунева / БГНЕС, архив

Народните представители на Реформаторския блок от гражданската квота ще гласуват „въздържал се" за всеки кандидат за министър на образованието, непредставил концепция и неполучил одобрението на Гражданския съвет.

Това се казва в позиция, оповестена късно снощи след заседанието на Петър Славов, Мартин Димитров, Гроздан Караджов, Иван Кирилов Иванов и Станислав Иванов.

Тодор Танев подаде оставка, Борисов одобри Кунева за просветен министър

Номинацията на Кунева за министър ще бъде внесена в пленарна зала в сряда. Вчера бе съобщено, че премиерът Борисов приема кандидатурата и ще внесе номинацията в парламента.

В оповестената от Гроздан Караджов позиция по повод номинацията на настоящия вицепремиер Меглена Кунева, в която нито веднъж не е назована поименно, се казва:

„Непартийните членове на Гражданския съвет оценяваме високо постигнатото в изпълнение на Програмата на Реформаторски блок в сферата на образованието и науката".

Те отбелязват, че „до този момент пред Гражданския съвет не е представена кандидатура за министър на образованието и науката и концепция за управление на сектора, съгласно принципите и процедурите за номиниране на кандидатите за изборни длъжности, приети от Реформаторския блок".

Официално: Кунева е номинацията на РБ за министър на образованието

В заключение петимата депутати заявяват, че: „Народните представители на Реформаторския блок от гражданската квота ще гласуват "въздържал се" за всеки кандидат, непредставил концепция и неполучил одобрението на Гражданския съвет".

В коментар във Фейсбук Петър Славов заяви: „За да искаш подкрепа, първо трябва да го направиш по правилата, а след това-да си изложиш визията и концепцията за развитие и реформа на сектора "образование". Докато това не се случи, няма как да дадем подкрепа!".

Източник: БГНЕС