„По отношение на всички тези, които през изминалите седмици имаха наглостта да обвиняват мен и другите служби за това, че сме престъпници, крадци, предатели, категорично искам да им заявя – аз от 27 години работя за България. Работил съм при смяната на много правителства, правителството на г-н Борисов просто беше поредното. Така че бих ги посъветвал все пак да се съобразяват с отправянето на критики и подобни обвинения“.  Това каза освободеният по-рано председател на Държавна агенция “Разузнаване” Атанас Ангелов Атанасов. По думите му всички обвинения, които е чул за отстраняването му категорично не отговарят на истината и допълни, че той е спазвал закона през цялото време.

Според Атанасов зад освобождаването му стои "дългата ръка на Кремъл, а и координирани действия с бизнесмен с много обвинения, които може да са едно с Кремъл".

Освобождават председателя на Държавна агенция „Разузнаване”

"Има прояви на висши форми на демагогия, популизъм, а според някои и индикации за диктатура. Става смесване между различните власти и институции. Последният пример, за който се сещам е отстраняването на шефката на Агенцията по вписванията, именно защото искат да спазят закона", посочи освободеният шеф на разузнаването.

Правосъдният министър обяви приоритетите си

Той подчерта, че в момента се "намираме в една уникална ситуация, в която президентските правомощия се припокриват изцяло с тези на лично избрания от него служебен кабинет". 

Атанасов бе категоричен – Зловредното руско влияние е основна причина за смяната на ръководния състав на службите. „Не говоря за литература, култура, а за зловредното руско влияние, имайки предвид руските специални служби“, каза още той.

Атанасов изрази съмнение и в стабилността на указите на държавния глава, с които са освободени редица негови колеги. "Има примери дори за нарушаване на Конституцията, посочи Атанасов и цитира указите по отношение на ЦИК, и този за разпускане на НС. Ако се окаже, че един указ не е стабилен и е порочен, може да повод за процедура по импийчмънт", коментира пред медиите Атанасов и призова бъдещите депутати от 46-ото НС да сезират КС в тази посока.