/ Даниела Субашева, DarikNews.bg
Пловдивският районен съд остави в ареста с мярка "задържане под стража" 53-годишният стрелец от пловдивската болница.

Повдигнаха обвинения на стрелеца от пловдивската болница, изправят го пред съд

Съдията се мотивира с това, че той може да извърши друго престъпление, ако остане на свобода.
Според съдията и прокурора, двете престъпления, в които е обвиненен са тежки и умишлени.

Даниела Субашева, DarikNews.bg

Едното е заплаха с убийство на служителите на реда, а другото е за нанесена средна телесна повреда на съпругата му. Според съдията Методи Антонов, той е извършил престъплението умишлено, защото е бил въоръжен. Адвокатката му каза, че той има заболяване и е добре да бъде с по-лека мярка.

А самият той каза: "Апелиран към уважаемия съд да бъде снизходителен предвид постъката ми, която е извършена а афектирано състояние". 

Мъж нахлу в частна болница в Пловдив и нападна бившата си съпруга (ВИДЕО/СНИМКИ)

Той допълни, че заради лошото му здравословно състояние и липсвата на финансови средстава моли за мярка "подписка", тъй като трябвало да си направи ядрено-магнитен резонанс и биопсия за рак на простата. Той смятал да търси средства от роднините си.

Даниела Субашева, DarikNews.bg

Мярката не е окончателна, тя може да бъде обжалвана в 3-дневен срок пред съда. Ако това стане - на 11 февруари ще се гледа жалбата.

Припомняме, че на 31 януари той нахлу в частна болница в Пловдив и нападна бившата си съпруга с оръжие. Веднага след това районът на болницата беше в отцепен, а пострадалата 58-годишна жена бе откарана веднага в болница, където е оставена за лечение, без опасност за живота й. 

Впоследствие в болница за преглед бе откаран и съпругът й, тъй като при обезвреждането му от полицаите, бе ударен в главата. На брифинг прокуратурата тогава съобщи, че мъжът е отишъл подготвен в болницата, като носел в себе си два пистолета - газов и пневматичен, а също електрошок и нож. 

Оказа се, че той е бивш охранител, а според шефа на пловдивската дирекция ст. комисар Йордан Рогачев, има и криминалистични прояви.