/ Даниела Субашева, DarikNews.bg
Пловдивската районна прокуратура повдигна обвинение на 53-годишния стрелец от частна болница в града под тепетата. Миналия петък мъжът, с инициали Б.Х., влязъл в здравното заведение, стрелял във въздуха, за да разгони пациентите пред регистратурата, а след това се отправил към съпругата си, която работела там. 

Мъжът първо й нанесъл удар, след това я намушкал с нож в бедрото. Междувременно служителите на Медицинския център към болницата подали сигнал на телефон 112. На място веднага пристигнал екип от полицаи на Четвърто РУ. Б.Х. насочил газовия си пистолет към тях и стрелял срещу единия униформен. Въпреки това служителите на реда успели да го обезвредят и задържат. 

Мъж нахлу в частна болница в Пловдив и нападна бившата си съпруга (ВИДЕО/СНИМКИ)

Припомняме, че веднага след това районът на болницата беше в отцепен, а пострадалата 58-годишна жена бе откарана веднага в болница, където е оставена за лечение, без опасност за живота й. Впоследствие в болница за преглед бе откаран и съпругът й, тъй като при обезвреждането му от полицаите, бе ударен в главата. 

На брифинг прокуратурата тогава съобщи, че мъжът е отишъл подготвен в болницата, като носел в себе си два пистолета - газов и пневматичен, а също електрошок и нож. Оказа се, че той е бивш охранител, а според шефа на пловдивската дирекция ст. комисар Йордан Рогачев, има и криминалистични прояви. 

Пловдив инцидент
Даниела Субашева, DarikNews.bg

Срещу 53-годишния Б.Х. е повдигнато обвинение за това, че на 31 януари 2020 година в Медицински център отправил закани с убийство на 58-годишната си жена, негова съпруга, и спрямо две длъжностни лица – полицейски служители, както и за причиняване на лека телесна повреда на 53-годишна жена, негова съпруга, като престъплението е извършено по хулигански подбуди. 
 
Разследването по случая се води от разследващ полицай при 4 РУ на МВР-Пловдив. Стрелецът е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Утре Районна прокуратура в Пловдив ще внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура под тепетата.