/ Даниела Субашева, DarikNews.bg
При опит за задържането му нападателят стрелял и срещу полицаите
Мъж нахлу в частна болница в Пловдив и нападна бившата си съпруга с оръжие. Сигналът е получен на телефон 112 в 11.37 ч.

54-годишният мъж влязъл в частната болница „Тримонциум“ и нападнал бившата си съпруга, която работи на регистратурата в лечебното заведение. 

Даниела Субашева, DarikNews.bg

Нападателят пристигнал в болницата въоръжен с два пистолета - пневматичен и газов, имал още електрошокова палка, електрошок и нож.

Между бившите съпрузи започнала разправия и мъжът стрелял с газовото оръжие. След това намушкал с нож жената в бедрото.

Даниела Субашева, DarikNews.bg

Междувременно от персонала на болницата подали сигнал за нападението на телефон 112. Полицията пристигнала веднага на място и отцепила района.
 

При опита да бъде задържан обаче мъжът стрелял срещу полицаите. Той произвел два изстрела с газовия си пистолет. След това униформените успели да го обезоръжат и арестуват. 

На мястото пристигнаха и Йордан Рогачев - директор на ОД на МВР-Пловдив, и Атанас Илиев - зам. районен прокурор на Пловдив.

Даниела Субашева, DarikNews.bg


Установено е, че нападателят е бивш охранител, в миналото си има и регистрации за криминални прояви. Газовият пистолет, с който стрелял, не бил регистриран.

Даниела Субашева, DarikNews.bg

По случая вече е започнало досъдебно производство. Срещу 54-годишния мъж ще бъдат повдигнати обвинения за заплаха срещу длъжностно лице и нанасяне на средна телесна повреда.

Даниела Субашева, DarikNews.bg

Пострадалата жена - на 58 години, е откарана с линейка в друго лечебно заведение. Състоянието ѝ е стабилно, няма опасност за живота ѝ. Тя е с порезна рана в бедрото.

Малко по-късно от сградата на частната болница на носилка беше изнесен и нападателят. Под охрана той също е откаран за преглед в болница.

Даниела Субашева, DarikNews.bg


Служителите на аптека, намираща се близо до болничното заведение, коментираха пред DarikNews, че при тях изтичали да се скрият хора, изплашени от стрелбата. „Видяхме двама пациенти, които пазаруваха в аптеката, след като напуснаха аптеката, изведнъж се нахлуха „Тук вън се стреля, крийте се“. Нито сме чули, нито сме разбрали, разбрахме от хората, които дойдоха да се скрият“, разказа по-рано пред журналисти Стела Начева, служител в аптеката.

Пациентите в болницата не са разбрали за случилото се.