пътна камера
пътна камера / iStock/Getty Images
Столичната oбщина предупреди, че засилва контрола на движението по трасета и бус лентите на градския транспорт. В тази връзка на повече локациите са поставени камери, съобщават от Столичната община.

ЦГМ с разяснения за плащането с банкова карта в градския транспорт

До момента са монтирани 38 нови камери по бус лентите, като по този начин, заедно с наличните, монтирани през последните две години, броят им достига 118. Така продължава да се приоритизира движението на превозните средства на градския транспорт, обясняват от градската управа.

Само за 2020 г. изпратените до СДВР досиета и доказателствени материали за нарушители по бус лентите в рамките в София са над 8000. До края на август се предвижда монтажът на още 20 камери за следене за нарушителите по обособените ленти.

Фандъкова: Тролейбусите в София са обновени на 100%

Завършило е изграждането и на бус лента по бул. "Климент Охридски" - в участъка от ул. "Трайко Станоев" до бул. "Проф. Марко Семов". Чрез нея ще се намали значително закъснението на автобусите, преминаващи през кръстовищата на бул. "Климент Охридски" с бул. "Проф. Марко Семов" и бул. "Г. М. Димитров", което преди обособяването й стигаше до 5-15 минути в зависимост от часовия диапазон на денонощието, информират от Столичната община.