/ Sofia Photo Agency, архив
Прогноза за времето на 18 април, вторник
През нощта времето ще се задържи облачно и в почти цялата страна ще продължи да вали дъжд. Без валеж ще бъде над югозападните райони. Минималните температури между 2 и 7 градуса, в София - около 3 градуса.
 
През деня във вторник над източната половина от страната все още ще има валежи, но след обяд и там валежите ще спрат, а облачността от запад временно ще се разкъса и намалее. Обявен е оранжев код в 20 области.

код
netinfo

Ще духа слаб източен, в Източна България умерен северен вятър, който по-късно през деня ще се ориентира от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 11 и 16 градуса, в югозападните райони до 20 градуса, в София - около 14 градуса.
 
В нощта срещу сряда от северозапад ще започне ново увеличение на облачността и валежи. Атмосферното налягане ще се задържи по-ниско от средното за април.
 
Над планините облачността ще е по-често значителна, през деня с временни разкъсвания и намаления на облачността. Ще духа слаб, по-късно през деня до умерен югоизточен вятър, само по най-високите части на Рила и Пирин умерен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 6 градуса, на 2000 м - около 0 градуса.
 
По Черноморието ще има валежи от дъжд, които в следобедните часове ще спрат, а по-късно и облачността ще се разкъса. Ще духа умерен северен вятър, който до вечерта ще се ориентира от изток-югоизток. Максималните температури на въздуха ще са в интервал между 10-13 градуса. Температурата на морската вода е 10-12 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Едва в събота и неделя се очаква плавно затопляне на времето, като сутрешните температури отново ще бъдат ниски. Валежите през почивните дни ще спрат и навсякъде ще се установи слънчево време.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg