Общинският съветник от ССД Радомир Чолаков напусна партията и съвета
Общинският съветник от ССД Радомир Чолаков напусна партията и съвета / netinfo

Общинският съветник от Съюза на свободните демократи Радомир Чолаков напусна партията и общинския съвет. Колегата му от БСП Данаил Кирилов го последва, но напускайки само червената общинска група.

Червеният съветник Данаил Кирилов каза, че става независим съветник, като причини за решението си той посочи, че БСП е кадрувала в търговските дружества в София и че вместо театрално поведение общинските съветници от столетницата е трябвало да се борят за промяна на стила на управление в столицата. Кирилов подчерта, че подкрепя партия ГЕРБ и лидера и Бойко Борисов.

Съветникът от Свободните демократи Радомир Чолаков съобщи, че напуска партията и СОС обиден от поведението на емблематични членове на партията, които имали кариеристични амбиции, заради което пък младите хора били отблъснати от ССД.

Чолаков беше категоричен, че повече не иска с доброто си име да е параван на виртуална реалност и че ССД вече е дефицит на морал.

Междувременно заместник-кметът по екология Мария Бояджийска каза пред общинския съвет, че вече 120000 тона отпадъци са извозени от София до сметищата в Карлово и Цалапица. С тези темпове до ноември ще се изчерпат квотата за извозване на общо 280000 тона извън София – 80000 тона за Карлово и 200000 за Цалапица, подчерта тя. Бояджийска допълни, че се водят преговори с община Пловдив за увеличаване на количеството отпадъци, които да се извозят от София до Цалапица и че предстои да се закупи сепарираща мобилна инсталация, която да заработи първо на площадката в Кремиковци. Тя допълни, че продължава работата за повторно отваряне на Суходол.