/ Община Бургас
Такава работи и във Велико Търново
Общини и болници масово разкриват телефонни линии за оказване на психологическа помощ. Такъв е примерът, който ви показваме от Велико Търново, предава NOVA. В колцентъра вече има и психолог, който ще дежури на разкритите телефони всеки ден.

Двама депутати със съмнителни проби, коронавирус и във Видин (ВИДЕО)

От началото на извънредното положение колцентърът във великотърновската община работи ежедневно. „Работим по 9 часа на ден и приемаме обаждания от граждани, които се нуждаят от стоки от първа необходимост. Съдействаме им за закупуване на ръкавици, маски, хранителни продукти“, каза Даниел Бончев, ръководител на колцентъра в Община Велико Търново.

Ежедневно, около 20 възрастни великотърновци се възползват от безплатната услуга. Сред тях е 85-годишният Нанко Нанков. „Мога само да съм доволен и нищо повече. И да си стоя вкъщи“, сподели той.

Нова жертва на COVID-19 у нас, 40-годишен мъж издъхна в „Пирогов“

Освен за закупуване на стоки от първа необходимост, от тази седмица колцентърът се грижи и психичното здраве на великотърновци. Разкрити са още телефонни линии, на които отговарят психолози.

„Всички са по-тревожни и несигурни, какво предстои и по различен начин се адаптират, към това което се случва. Нормален е страхът. Въпросът е да го овладеем на едно по-рационално ниво“, каза психологът Милена Ангелова.

Коронавирусът стигна и Русе, заразените станаха 412

Конфиденциалността на проблемите и анонимността на хората, които имат нужда от психолог, е гарантирана.
nova.bg