Няколко района пострадаха от дъждовете, щетите се отстраняват
Няколко района пострадаха от дъждовете, щетите се отстраняват / DarikNews

Няколко района в страната са пострадали след падналите през последните дни интензивни дъждове и гръмотевици бури, съобщиха от Министерството на извънредните ситуации (МИС).

Екипи на министерството работят по отстраняване на последиците от валежите във Видин, Добрич, Ловеч, Пазарджик, София, Силистра, Смолян и други пострадали райони в страната. Сигналите за причинените от дъждовете щети са постъпили от граждани в дирекциите на министерството и на спешния телефон 112.

Спасителни екипи от Териториалните дирекции на МИС отстраниха паднали дървета и прекършени клони от пътните платна в района на село Карапелит в посока Добрич, на бул. „Стамболийски" в Пазарджик, между селата Поляна и Попина в община Ситово, ул. „Охридско езеро" и  ул. „Проф. Иван Герогов" в София и др.

Екип на министерството в Смолян е разчистил срутена скална маса на тротоар на бул. „България" в града. След получен сигнал за свличане на земна маса в кв. „Настан" в Девин доброволци от Гражданска защита и от местното население са разчистили засегнатия район.

Няма населени места с нарушено електричество, водоподаване, прекъснати пътища и телефонни връзки.

Вижте прогнозата за времето