/ БГНЕС
"Тези дни в Брюксел се решава изключително важен въпрос за бъдещето на ЕС и на България. Там се обсъжда бюджетът за следващия програмен период и средствата за възстановяване на икономиките и подпомагане на социалните системи на държавите членки от пандемията COVID-19.

БСП внесе вота на недоверие, отказва разговори с Борисов

В същото време се обсъжда отпускането на европейските средства да бъде обвързано с върховенство на закона. В този момент улиците на България са заляти от протести, точно заради липса на върховенство на закона".

Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова в Бургас, където се срещна с областния председател на БСП в Бургас и с общинските председатели на партията от Бургас, Царево, Малко Търново, Карнобат, Приморско, Поморие Несебър, Камено, Средец, Сунгурларе, Созопол и Руен.

Тя се включи в отчетно-изборната конференция в Айтос. Нинова обърна внимание, че европейските медии пишат, че у нас се шири корупция, злоупотреба с власт и беззаконие. "Така правителството на Борисов поставя под риск възможността с европейски средства да възстановим икономиката, въпреки че внасяме своята вноска във фонда за възстановяване.

БСП към ГЕРБ: Съвет от препатили към непатили - да проведем избори

Това правителство ни отдалечава от европейския стандарт на живот. Заради корупцията на всички нива ще продължаваме да изоставаме и да бъдем в периферията на Европа", каза още Нинова.

Според лидера на БСП, е много цинично Борисов да призовава в Брюксел да се подпомогнат социално слабите и безработните, в следствие на кризата, след като той не направи нищо за тях в собствената си страна.

"Оставката на правителството е възможност България да има своето достойно място в Европа, българската икономика да получи шанс за развитие, а народът - перспектива за европейски стандарт на живот. Правителството срина доверието на Европа към България. Оставката му ще го върне", завърши Корнелия Нинова. 
БГНЕС