/ БГНЕС
БСП внесе вота на недоверие към правителството "Борисов 3" за корупция. 

Това е петият опит на левицата да бутне правителството, като за втори път се искат дебати по тази тема. 

След внасянето на вота левицата направи изявление пред медиите в парламента. Соцлидерката Корнелия Нинова посочи, че с вота на недоверие левицата не просто спира корупционни скандали, а представя мрежата и пипалата, чрез които правителството е създало паралелна държава. 

БСП към ГЕРБ: Съвет от препатили към непатили - да проведем избори

"В законите, които се приемат от мнозинството, се залагат корупционни интереси на олигарси. Второ, институциите се използват за реализацията на тези интереси. Трето, назначават се хора, които да защитават и провеждат тези интереси. Четвъртият елемент на тази мрежа е абсолютната безнаказаност на виновните за престъпления и на извършителите на нарушения. С този вот не просто искаме една партия да си отиде от властта и друга да започне да управлява. Искаме да разградим този модел", посочи Нинова.

Лидерката на червените категорично отказа и разговори с управляващите за стабилизацията на държавата. 

Припомняме, че по-рано днес премиерът каза, че освен коалиционните партньори, ще покани и опозицията на разговор за запазване на стабилността в държавата.

Станишев за вота на недоверие: Всичко се случва понякога за първи път

"Днес чухме, че г-н Борисов, вероятно уплашен от ситуацията в страната, прави предложения освен към коалиционните си партньори и към опозиционните партии, за общ план за стабилизация или спасение го беше нарекъл. Искаме да дадем нашия отговор предварително, за да не си губим времето. БСП и ПГ на "БСП за България" няма да прави общ национален план за излизане от кризата с правителството на ГЕРБ и "Обединени патриоти. Няма да правим сговор с олигархично-мафиотския модел на управление на страната", категорична бе Нинова.

"Единственото съгласие, което могат да получат от нас и да постигнем единодушие с г-н Борисов, е незабавната му оставка и поемането на управлението на страната от подготвени, квалифицирани, честни и умни хора", заключи тя.