/ БГНЕС
"Борисов да вземе да си поиска вот на доверие от коалиционните партньори, след като днес го бламираха с Комисията за финансов надзор", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, която заедно с цялата група на БСП, даде отчет за свършеното през изтичащия парламентарен сезон.

Нинова: В БСП никога не е обсъждана управленска коалиция с ГЕРБ

"Вот на недоверие все още не сме обсъждали нито в политическите органи на БСП, нито в парламентарната група. Не сме обсъждали този въпрос. Можем да го поставяме в бъдеще, но към днешна дата нямаме такова решение", каза Нинова.

Какво си казаха задочно Борисов и Нинова за Македония?

„Като че ли днес се прояви първото сериозно пропукване между коалиционните партньори ГЕРБ и Обединени патриоти. Сериозен удар между коалиционните им отношения, имайки предвид отхвърлянето на предложенията на ГЕРБ за избор на зам.-председатели на КФН. Когато направиха правителството те очертаха общата си политика, но казаха, че по различни политики ще останат на различни мнения, например новите изборни правила. Днешният случай не е от този, в който те са заявявали , че ще останат на различни мнения. Днес управляващото мнозинство се разцепи може би за пръв път сериозно по сериозна тема. Досега са имали различия, но днес беше сериозно“, коментира лидерът на БСП.

Нинова: Борисов изпуска нещата от контрол

„Днес коалиционен партньор в правителството бламира предложението на мнозинството. Това е сериозна симптоматика за напрежение в правителството. Като добавим и вътрешнопартийните разправии в ГЕРБ по отношение на НДК, битката на лобитата, взаимните обвинения, „суджук гейт“ и т.н., очевидно, че не само в управляващото мнозинство, но и във водещата партия има вътрешнопартийни проблеми, които водят до нестабилност. Така че може би да го кажа шеговито-г-н Борисов да вземе да си поиска вот на доверие от коалиционните партньори“, посочи тя.
 
БГНЕС