Корнелия Нинова
Корнелия Нинова / БГНЕС
В ръководството на БСП никога не е обсъждана управленска коалиция с ГЕРБ. Това заяви лидерът на социалистите Корнелия Нинова по повод вчерашното интервю на Георги Гергов. В сутрешния блок на bTV той заяви, че е имал лични амбиции за такава коалиция.
 
Разривът в отношенията между Корнелия Нинова и Георги Гергов настъпи след изтеклата информация за среща в офиса на бизнесмена между него, главния прокурор Сотир Цацаров и Сашо Дончев.
 
След нея Нинова поиска оставката на Гергов от ръководството на БСП. И я получи. Вчера бизнесменът не спести критиките си към лидера на социалистите:
 
"Много председатели са дошли и са си отишли. И тя ще си отиде рано или късно. Но по-добре рано, за да не станат още поразии. Моята лична амбиция беше, след като имаме 2 млн. гласа за президента, да спечелим тези избори и тогава да направим коалиция с ГЕРБ и да водим държавата в правилен път", каза Гергов.
 
От своя страна Нинова отговори на удара – определи интервюто на Гергов като най-добрия пример за задкулисие:
 
"Каквото и да ми струва на мен лично, на екипа ми, дори и по-ранжкото ми отстраняване да ми струва, ще продължа с всички сили с действията си срещу задкулисието и паралелната държава, срещу договорките зад гърба на легитимните органи на партията, на членовете на партията и това пренесено и на равнище държава", каза лидерът на БСП.
 
Нинова определи като шега твърдението на Гергов, че е ходила на тайна среща с него в Пловдив. И допълни, че няма връщане назад и въпросът с бизнесмена е приключен.