/ Георги Димитров
Тошко Йорданов от "Има такъв народ" е избрал да бъде депутат от Пловдив
Лидерът на БСП Корнелия Нинова и съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов са избрали да бъдат депутати от 25-ти МИР-София; председателят на ДПС Мустафа Карадайъ - от Шумен, а председателят на "Изправи се!Мутри вън" Мая Манолова - от Благоевград.

Това става известно от решение 475-НС на Централната избирателна комисия /ЦИК/, публикувано тази вечер на интернет страницата ѝ.

Двайсет и осемте народни представители, избрани в два района, - сред тях и лидерите на основни политически сили, вече са решили откъде искат да влязат в парламента.

Тошко Йорданов /ИТН/ е избрал да бъде депутат от Пловдив, Ива Митева - от 24-ти МИР-София. Бившият здравен министър Костадин Ангелов /ГЕРБ-СДС/ ще бъде народен представител от Велико Търново.

Николай Хаджигенов /ИМВ/ влиза в парламента от 25-ти МИР-София и освобождава мястото в Пловдив.

Със същото решение ЦИК обявява за избрани в 46-то Народно събрание още 28 кандидати, които заемат освободените места. Така Манол Пейков става депутат от листата на "Демократична България" в Пловдив на мястото на Христо Иванов. От 23-ти МИР-София от листата на "Изправи се!Мутри вън!" влиза Димитър Делчев, вместо Мая Манолова. Мария Капон пък заема освободеното от Николай Хаджигенов място от Пловдив.
БТА