"На утрешното заседание на Министерски съвет управляващите се готвят да отложат плащанията на концесионера на Летище „София“ за 10 години, но да го допуснат да ползва правата си. Това заяви на извънреден брифинг лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Христо Проданов: Би било безотговорно Нинова да подаде оставка (ВИДЕО)

Тя призова партиите "Има такъв народ", "Да, България" и "Изправи се! Мутри вън!" да излезнат с категорични позиции и заедно да спрат концесията на летището. 

По думите ѝ, ГЕРБ се готвят на заседание, да отложат плащанията на концесионера. И беше категорична, че това правителство няма нито морално, нито политическо право да взима такива ключови решения.

Георги Димитров

"Ние 4 години се борим срещу тази сделка като единствена опозиция в Народното събрание, но не ни стигаха гласовете", допълни тя. Според нея, концесията на летището е огледало на модела на паралелната държава, срещу която БСП се бори. "ГЕРБ се окопават във властта и залагат мини пред следващото управление", каза още Нинова.  

Изпълнителното бюро на БСП подаде оставка, Нинова остава

Нинова подчерта, че ударно и по бързи процедури се слагат нови ръководства на ключови държавни дружества, като е започнала и смяна на директори на болници.

На 5 април цялото Изпълнително бюро на БСП подаде оставка, а Корнелия Нинова запази поста си.