БСП с първи реакции за резултатите от парламентарните избори.

"Няма да коментираме резултати тази вечер, благодарим на всички български граждани, които излязоха и упражниха своето право на глас". Това каза председателят на Националния предизборен щаб на шартията Георги Свиленски.

Парламентарна математика: Кой колко депутати вкарва в новия парламент (ВИДЕО)

"Първо искам да благодаря на всички български граждани, които в днешния ден излязоха и упражниха своето право на глас, въпреки заплахите за лошо време, сняг, студ, въпреки заплахите от COVID кризата, която ще ги разболее, ако отидат да гласуват. Не се изплашиха и около над 50 % излязоха и упражниха своето право на глас. Искам да благодаря на всички участници в СИК", каза Свиленски.

Свиленски коментира и социологическите прогнози. "Поради динамиката на социологическите прогнози, екзитполовете, които се показват в момента по медиите, няма да коментираме резултатите тази вечер. Ние извършваме пълно паралелно преброяване във всички секции в страната", каза той.

EXIT POLL: 7 партии влизат в новия парламент

"Резултатите от това паралелно преброяване ще ви бъдат предоставени веднага след като имаме всички протоколи. И се надяваме разбира се, тези резултатите да съвпаднат с тези резултати, които след това ще обяви ЦИК. Всички коментари относно тези прогнозни екзитполове, оставаме на другите политически партии. Ние ще коментираме истински резултати", заяви още Свиленски.