Големи опашки от желаещи българи да гласуват по света. Общо 465 секции бяха разкрити извън страната. За гласуване бяха подадени над 87 000 заявления.

Огромни опашки се извиха пред секциите в Берлин, Лондон, Хетафе, Хамбург и други градове. На места опашките са били толкова големи, че се е чакало с часове.

Висока избирателна активност във Флорида (ВИДЕО)

В Лондон полицията предупреди една от секциите - тази в Южен Лондон, че ще я затвори, ако не се въведе ред на опашката. На нея чакаха около 500 души. 

В британската столица имаше рекорден брой желаещи да гласуват, но ограничен брой секции - 35, тъй като страната вече не е в ЕС. 
 

Опашки се извиха от сутринта пред българското посолство.  Пред секцията в Гринуич хората чакаха по 2 часа. Председателят на секцията обясни пред NOVA, че на час успяват да минат между 80 и 100 души.

Рекорден брой желаещи да гласуват във Великобритания (ВИДЕО)

Опашката пред секцията в Северен Лондон достигна до 500.
Това се случи само 3 часа и половина преди затваряне на секцията. Едва ли всички ще успеят да гласуват. Хора от опашката казват, че чакат повече от 3 часа.
 

Опашка от 500 души се изви и пред най-натоварената обичайно секция – тази в Баркинг в Източен Лондон. Огромни опашки от желаещи да гласуват се извиха пред българското посолство в германската столица Берлин. Опашки имаше и пред избирателните секции в Мюнхен, Франкфурт и Хамбург.
 

Огромна опашка се изви и пред секция в град Хетафе, предградие на Мадрид. Наложило да чакат по 4 часа, за да упражнят правото си на глас. 

Изборният ден във Франция беше белязан със скандал (ВИДЕО)

Опашки имаше и пред секциите в Брюксел. Опашки се извиха пред изборните секции в Турция още в самото начало на деня на вота. И там тази година секциите са само 35.
В Чорлу избирателните секции са само две.

 

А статистиката показва, че гласуващите там са хиляди. И точно защото секциите са малко, а хората много, опашки се извиха от рано сутринта. 
 
 
nova.bg