Корнелия Нинова
Корнелия Нинова / БТА
Цялото изпълнително бюро на БСП подаде оставка. Това заяви лидерът на партията Корнелия Нинова на брифинг по повод резултатите от вота.

„Аз няма да подавам оставка, бях избрана само преди шест месеца с голямо мнозинство в партията. Предстоят много важни въпроси с новия парламент, може да се наложат пресрочни избори. Преценихме, че партията не може да остане без председател", аргументира се още лидерът на левицата.

"Няма да подкрепим никакво правителство, предложено от ГЕРБ - с или без Борисов, с експерти или с политици", категорична беше Нинова.

„Повечето българи гласуваха срещу всички партии в сегашния парламент, тоест възприети сме като част от статуквото. Това е голямата ни грешка. Не успяхме да покажем, че сме опозиция и алтернатива“, заяви още Нинова. Тя отчете, че БСП са си поставили за цел да бъдат първа политическа сила, но дори са отстъпили второто място. "За нас това е тежка загуба", каза Нинова.
ЦИК: ГЕРБ води, „Има такъв народ“ е втора политическа сила

Според лидера на левицата, след здравната, икономическата и социалната криза, България влиза и в политическа такава. 

По думите ѝ COVID-19 кризата е повлияла на резултатите на вота, включително заради лошото управление на кризата от страна на правителството.

"Вътре в партията имаше хора, които работеха за други партии. Ние се борихме на два фронта", посочи още Нинова.

БСП: Няма да коментираме изборните резултати (ВИДЕО)

Тя заяви, че си е взела поука, която хвърли преди две години  и беше впоследствие беше върната. "Давам си сметка, че не трябва да хвърлям партията в хаос точно в момента. Това е въпрос на вътрешнопартийни преговори", заяви още тя.