/ Министерство на туризма
"СПА курортите са пълни, хората съчетават различни форми на туризъм, като спа, балнео и уелнес, поклоннически, еко, селски и преходи".

На кои туристи разчита България за летния сезон (ВИДЕО)

Това установи вицепремиерът и министър на туризма в оставка Марияна Николова по време на посещение във Велинград и района, съобщиха от Министерство на туризма.

Тя посочи още, че гостите са основно българи, избрали почивните дни по време на празниците за посещение и пътувания във вътрешността на страната. Според нея, хубавото време и поредицата от почивни дни ще допринесат за добро начало на летния сезон, който стартира на 1 май.

Какви са възможностите за влизане на руски туристи у нас

Министър Николова припомни, че все още туризма работи в условия на епидемична обстановка и е важно да се спазват единните правила и указания, които Министерството на туризма и здравните власти разработиха, за да гарантират безопасността на туристите.

Тя призова и посетителите да спазват здравните препоръки и мерки, за да бъде престоят им пълноценен и спокоен.

Николова: В готовност сме да започнем летния туристически сезон (ВИДЕО)

“Полагаме максимални усилия, за да подпомогнем дейността на бизнеса и туристите да са спокойни за своето здраве по време на посещенията си”, коментира вицепремиерът.

И бе категорична, че ще продължи стриктният контрол за спазване на всички указания в местата за настаняване, изхранване и на морските плажове.