Наясно съм със скандала "500К". Едва ли остана някой, който вече не е наясно. Това е някакъв частен и много безобразен разговор между двама души. Самото отиване на такъв разговор - какъв е смисълът от него, за правене на политика ли е? В моите разбирания това не е политика. Това заяви в ефира на NOVA Николай Хаджигенов от "Изправи се БГ! Ние идваме!" по повод разговора между Татяна Дончева и Радостин Василев от ИТН, по време на който са му предложени пари, за да напусне групата.

„Не виждам смисъл да коментирам подобно нещо. Този въпрос задайте на Дончева, като се върне от Виена. Писала ли е на листчета, какво е писала? Аз не съм бил там очевидно”, подчерта той.

Проверяват имало ли е търговия с влияние или подкуп по казуса „Дончева“

По думите му подобен тип разговори са неприемливи.

По въпроса със самосезирането на Спецпрокуратурата той коментира, че действията ѝ са му харесали. „Ако някой все още не е разбрал какво е Спецпрокуратурата – сега ще разбере. Тук категорично няма каквото и да било. Това е инструмент за натиск, както обикновено”.

Дончева: Стават ясни и целите на Слави Трифонов

Хаджигенов изрази мнение, че няма нищо лошо страната да мине през пречистващото действие на изборите. "Дървото трябва да бъде обгорено, за да бъде заздравено", подчерта той.

Той приветства създаването на формация около Кирил Петков и Асен Василев и решат да останат и влязат в политиката, това според него би било чудесно.
NOVA