/ БГНЕС
Няма предпоставка за предсрочни парламентарни избори, смята Цветан Цветанов
100975
Няма предпоставка за предсрочни парламентарни избори, смята Цветан Цветанов
  • Няма предпоставка за предсрочни парламентарни избори, смята Цветан Цветанов
Страната е стабилна, парламентът върши своята работа и смятам, че най-важното, което в момента ни предстои, е да направим съответните си добри резултати на европейските избори и да се подготвим много по-сериозно за местните избори. Това коментира председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Той посочи, че от ГЕРБ не обмислят вариант избори "2 в 1" - европейски и предсрочни парламентарни през май. Цветанов подчерта, че плановете на ГЕРБ са европейски избори през май и местни избори през октомври тази година, 2020 г. да бъде спокойна, без избори, а през 2021 г. да има редовни парламентарни избори.

И депутатите от „Воля“ напускат Народното събрание

Не смятам, че има парламентарна криза, каза Цветанов. Парламентът работи, след излизането на БСП няма провалено пленарно заседание, което дава възможност да сме уверени в това, което правим, отбеляза той.

Попитан как ще се осигурява кворумът от тук нататък, Цветанов заяви: "Дисциплина". Той даде пример с Холандия, където кворумът се крепи с един глас и холандското правителство си върши работата. Българското правителство също продължава да върши своята работа, допълни Цветанов.

17 февруари: БСП напуска парламента

ГЕРБ и Обединените патриоти имаме над 121 народни представители, каза Цветанов. Досега и "Воля" са имали отговорна позиция, посочи той. По думите му много е важно, когато си избран от българските граждани за депутат, да отстояваш позицията си в Народното събрание. Според него сега избирателите могат да си направят равносметка, когато избират представители за съответните институции, дали те ходят на работа и когато са дали гласа си за БСП, дали избраните от тях ще ходят на работа.

Цветанов заяви, че досега не е имало индикации от групата на "Воля", че ще напуснат парламента. Той иска да се запознае първо с мотивите и след това вероятно ще разговаря с лидера на "Воля" Веселин Марешки.