Той остава в ареста, след като беше хванат зад волана с над 3,16 промила алкохол в кръвта
Софийският районен съд взе най-тежката мярка за неотклонение спрямо Николай Огнянов, за който се твърди, че е доведен брат на Георги Семерджиев, обвинен за катастрофата, при която загинаха две жени в София.

26-годишният Огнянов бе задържан, след като при проверка на пътя е установено, че шофира под влияние на алкохол. Дрегерът е отчел 2,3 промила алкохол в кръвта. Два дни по-рано стана и катастрофата на булевардите „Черни връх” и „Арсеналски”, която предизвика Семерджиев.
 

Николай Огнянов
БГНЕС


В началото на делото адвокатът на обвиняемия Ивайло Мончев поиска да не се дава ход на делото и помоли съдията за 10 минути почивка, за да се запознае с него. Мончев поиска в залата да бъдат допуснати свидетел по делото, а също и публика — жената, от която обвиняемия има дете — Мадлен Ангелова и негов приятел. Съдията се съгласи.

Задържаха доведения брат на Семерджиев, шофирал под влиянието на дрога и алкохол

Свидетелят Христомир Владимиров заяви, че познава обвиняемия от 6 години и са близки приятели. „Детето му е на 3 години. Грижат се за него и Николай, и Мадлен. За огромно съжаление в дните, в които го няма, аз съм в тях да помагам, и съм пряк свидетел, че детето постоянно плаче”, каза мъжа в съдебна зала.

Обвинението настоя, че Огнянов трябва да бъде задържан под стража, както и че съществува реална висока обществена опасност той да извърши и друго престъпление. От доказателствата по делото стана ясно, че той е имал в кръвта си над 3,16 промила алкохол, както и че са се създали предпоставки за ПТП. Защитата твърди, че той е карал с 1,2 промила алкохол, което не е чак толкова голямо престъпление.

„Подзащитният ми е неосъждан, той е с изградени навици — от 8 години работи на трудов договор, има жена, макар и без сключен граждански брак, и малко дете, за което се грижи, има адрес, на който живее и няма да се укрие. Няма съпротива при задържане, няма ПТП, просто са го спрели”, каза адвокатът.

„Не бива мярката за неотклонение да се превръща в санкция и начин за натиск”, заяви още той и поиска от съдията мярка за неотклонение „подписка”. Пред съда обвиняемият също поиска по-лека мярка за неотклонение и обеща да се явява, винаги, когато бъде призован.

Георги Семерджиев пред съда: Не разбирам в какво съм обвинен, бях отвлечен и не помня нищо (СНИМКИ)

Присъстващите в съдебната зала негови близки твърдят, че той няма нищо общо с Георги Семерджиев. Прокурор Йоана Ралякова също подчерта, че няма данни за роднинска връзка между двамата.

В крайна сметка Районният съд взе най-тежката мярка за неотклонение спрямо Огнянов, оставяйки го в ареста.
БГНЕС