/ БГНЕС, архив
НФСБ замразява преговорите с ВМРО за съвместно явяване на евроизборите
100390
НФСБ замразява преговорите с ВМРО за съвместно явяване на евроизборите
Искрен Веселинов отговори на колегите си от НФСБ
  • НФСБ замразява преговорите с ВМРО за съвместно явяване на евроизборите
  • Искрен Веселинов отговори на колегите си от НФСБ
Нов трус в коалицията Обединени патриоти. Партията на Валери Симеонов НФСБ официално обяви, че прекратява преговорите с ВМРО на вицепремиера Красимир Каракачанов за общо явяване на изборите за Европейски парламент.

"В последните дни, за пореден път, станахме обект на медийни атаки от нашия коалиционен партньор ВМРО, завоалирани като фалшива загриженост за бъдещето на коалицията", става ясно от позиция на партията, изпратена до медиите. "Към настоящия момент заявяваме, че прекратяваме започнатите преговори за съвместно явяване с ВМРО до изясняване на всички тези проблеми, създадени от поредните медийни изяви през последната седмица", коментира тази сутрин пред журналисти Валери Симеонов

"Тепърва би трябвало да се изяснят тези разминавания. Защо трябва да разговаряме през медиите, не мислим, че това е конструктивно", заяви още той.

"Ние започнахме тези разговори за съвместно явяване (бел. ред. на изборите за Европейски парламент през май) във вторник. Миналия вторник започнахме, в петък се излиза едно изказване, което не можем да приеме, но решаваме да не се конфронтираме, и в понеделник - нова декларация, в която колегите поставят въпроси, които трябва да бъдат поставени в коалиционен формат, да бъдат обсъдени, ако все още сме коалиция, а това не е направено", коментира Симеонов.
 

БГНЕС, архив



Депутатът от ВМРО Искрен Веселинов отговори на колегите си от НФСБ и ги посъветва да се фокусират върху идеи, а не върху скандали. Все още не е ясно дали ВМРО ще се яви самостоятелно на предстоящите евро избори.