/ Георги Димитров

Напрежение и безредици предизвикаха група привърженици на "Да, България" и БОЕЦ, предвождани от общинския съветник Иво Мирчев, след като обсадиха сградата на Българската национална телевизия и направиха опит да нахлуят вътре по време на участие на двете лидерки на най-големите парламентарни групи у нас - Даниела Дариткова и Корнелия Нинова. Групата от протестиращи беше спряна от полицията. 

Дариткова и Нинова участваха в "Панорама", когато входовете на БНТ бяха окупирани от групата, а те се оказаха блокирани в сградата след края на предаването.   

Протестиращите блъскаха и крещяха обиди, а полицейското присъствие в района беше засилено. Много от живеещите около ул. "Сан Стефано" в центъра на София останаха блокирани и не успяха да стигнат до домовете си, което създаде допълнително напрежение. 

Към 23:30 часа Корнелия Нинова беше изведена от сградата на БНТ с полицейска охрана и заведена до Орлов мост, от където си тръгна с такси. 

Към полунощ голям полицейски кордон беше обградил сградата на БНТ, за да позволи на колата на д-р Дариткова от ГЕРБ да напусне района на Националната телевизия. Безредиците продължиха, като пред автомобила на председателката на ПГ на ГЕРБ бяха обърнати кофи за боклук, в опит да бъде пресечено напускането й на района. 

Междувременно д-р Дариткова написа в профила си във Фейсбук, че няма да допусне да бъде използвана за повод за конфликт между протестиращи и полиция. 

 

Няма да допусна да бъда използвана за повод за конфликт между протестиращи и полиция! Всички обаче имаме своите права! #БНТ

Публикувахте от Д-р Даниела Дариткова в Петък, 24 юли 2020 г.
 

По-късно бе съобщено, че Дариткова е била изведена през вътрешен двор на съседна сграда.