/ БГНЕС
"Вчерашните протести са минали без нарушения на обществения ред". Това заяви на брифинг заместник-директорът на СДВР комисар Антон Златанов.
 
 
Брифинг на СДВР

Брифинг на СДВР

Публикувахте от Новините на NOVA в Неделя, 19 юли 2020 г.

"Нашето послание към организаторите и протестиращите, е да запазят протеста мирен. Необходимите послания могат да бъдат отправяни, но това трябва да бъде съобразено със закона. Нека се скандира, нека има и плакати, но всичко трябва да остане в рамките на закона", каза Златанов.

"Отровното трио" зове към ескалация на протеста

В понеделник, още от 7:00 часа сутринта, протестиращите обявяват национална стачка и са заявили блокиране на Народното събрание, докато вътре предстоят дебати по внесения вот на недоверие към правителството.

БГНЕС

Златанов обясни, че полицията не се вълнува от политическите пристрастия, а нейна работа е да запази обществения ред.

БГНЕС

"Границата между гражданско неподчинение и нарушаването на закона е много тънка. Гражданите, дошли на протест, не трябва да се поддават на призиви за нарушаването на реда и закона", добави Златанов.

Задържаха млада жена на протеста, носила демонстративно газово оръжие

Златанов съобщи още, че по време на 10-тия протест е задържано лице с газов пистолет, което е незаконно.

БГНЕС

Той добави, че организаторите трябва да подават заявления за протестите и шествията си в Столичната община. В столицата има и други граждани, освен протестиращите, те също имат права, които не трябва да бъдат нарушавани, посочи ст. комисар Златанов и уточни, че границата между гражданско неподчинение и груби нарушения на обществения ред е много тънка.

Вижте лицата на погрома пред Партийния дом (ВИДЕО)

Той  призова гражданите да не се поддават на провокации, манипулации и да се разграничават от хора с агресивно поведение и увери, че в СДВР са предприети необходимите мерки за опазване на обществения ред.