/ DarikNews.bg
Адвокат Хаджигенов с апел към гражданско неподчинение в цялата страна
Протестът да прерасне в гражданско неподчинение в цялата страна. За това призова на десетата вечер на демонстрациите срещу властта един от тъй нареченото "отровно трио" - адвокат Хаджигенов, на митинг пред президентството.

Георги Димитров

Георги Димитров

Той обясни на множеството, че към тази стъпка се прибягва, защото от вотове на недоверие няма смисъл.

Георги Димитров

Георги Димитров

Хаджигенов препоръча на хората да си носят храна и вода.

БГНЕС

Недоволните от властта отново се събраха, за да изразят основните си искания, които остават непроменени.

БГНЕС


Девети ден на антиправителствените протести (СНИМКИ)

Заради дъжда, видимо хората са по-малко от предишните вечери към този момент, много от тях носят чадъри и маски.

БГНЕС


"Всеки от вас утре да блокира всяка една сграда публична държавна или общинска собственост, независимо къде - гара, летище, шосета, автогари, всеки от вас има право на гражданско неподчинение, никой не може да упражни насилие.

Георги Димитров

Това е последната ни възможност да изгоним всички тях", призова адвокатът на близката на Божков обвиняема ЛиЛана, а множеството му отговори със скандирания "Всички вън".

Георги Димитров

"В 7 часа сутринта в понеделник се събираме пред парламента, за да им кажем "всички вън", продължи Хаджигенов. Идеята е да не бъдат допуснати депутатите в сградата на Народното събрание в 9.00, когато трябва да започнат дебатите по вота на недоверие. Хаджигенов се зарече още, че няма да позволят на Борисов да "се върне на бял кон" с парите от ЕС за България.

Георги Димитров

"Ние ще продължим, независимо дали вали. Всеки ден ще сме тук, докато не си тръгне това лице, което е узурпирало правата ни, парите ни, свободата ни, властта...", дръпна слово и вторият от съорганизаторите на протеста - Арман Бабикян.

Георги Димитров

Бабикян откри антиправителствения митинг, като обяви, че присъстват "скромни граждани, които обичат свободата" - Юлия Берберян и "един от най-добрите български писатели" Захари Карабашлиев.

Георги Димитров

Бившият коалиционен партньор от РБ и бивш председател на транспортната комисия в парламента Настимир Ананиев пък викаше "оставка" по мегафон.


 

БГНЕС

И в събота на мокрите жълти павета има засилено полицейско присъствие.

БГНЕС


Задържани са седем души след вчерашния протест (СНИМКИ/ВИДЕО)

Протест се проведе и във Варна.
Традиционно жителите на морския град се събраха пред общината, откъдето ще се отправят към площад "Независимост" и бул. "Владислав Варненчик".

БГНЕС

Въпреки, че в съботната вечер демонстрантите във Варна са по-малко, в града не липсва засилено полицейско присъствие.