/ Снимки: Георги Димитров
От СДВР отново призоваха гражданите да проявяват разум, да съдействат на полицията и да се разграничават от агресивните групи сред тях
"Осем лица са задържани преди и след протеста в София в четвъртък. В двама от тях са намерени наркотични вещества, а в останалите шестима - ножове, спрейове със сълзотворен газ, боксове и пиротехнически изделия. Това каза на брифинг зам.-директорът на СДВР комисар Антон Златанов.

Осми ден на антиправителствени протести в София (СНИМКИ)

"Между задържаните има криминално регистрирани, непълнолетни. Палитрата от арестувани е широка", посочи той. От СДВР отново призоваха гражданите да проявяват разум, да съдействат на полицията и да се разграничават от агресивните групи сред тях.
 
 
Брифинг на СДВР

Брифинг на СДВР

Публикувахте от Новините на NOVA в Петък, 17 юли 2020 г.

„Голяма част от хората си тръгват около 21:00-22:00 часа. Именно в този час картинката на площада се променя. Сформират се агресивни групи, някои от тях са употребили алкохол или други вещества, което е видимо от поведението им и започва ескалация на напрежението”, посочи още Златанов. 

"Моля ви, не оставайте след 22:00 часа и благодаря на гражданите, че са изградили жива верига пред полицаите". Той изказа благодарност към всички полицаи, които за пореден ден опазиха обществения ред в столицата.

СДВР установи полицаите, заснети във видео с насилие над протестиращ

"Голяма част от тях са там в почивния си ден, а други са там, след като им е свършил 12-часовия работен ден. Няма нито един полицейски служител, който да почива в момента.
Всички работят при доста тежки условия и се справят отлично", допълни той.

Вижте лицата на погрома пред Партийния дом (ВИДЕО)

"Поздравявам тази част от протестиращите, които при оформянето на групата агресивни протестиращи,
се разграничиха от тях и подпомогнаха да няма ескалация на напрежението. Полетяха доста бутилки, бяхме готови за реакция, но до такава не се стигна, благодарение на доброто взаимодействие на полицията с гражданите", посочи Антон Златанов.