9 полицая са ранени от началото на протестите у нас
9 полицая са ранени от началото на протестите у нас. Част от пострадалите вече са изписани за домашно лечение. Това обяви в ефира на „Здравей, България” директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев.

СДВР: Ясно си личи организацията на провокаторите - по команда започват да хвърлят стъклени бутилки

По думите му, има информация, че се дават пари на провокаторите, за да предизвикат безредици.
 "В сряда, когато стана инцидентът пред НС, бяха задържани 6 души. На следващия ден бяха арестувани още 7 души заради вандалски прояви. Говорим за посегателство над органите реда.

От данните до момента става ясно, че има определени групи от млади хора, които се опитват да провокорит и да опорочат протеста. За да посоча, кой ги изпраща трябва да има доказателства. Засега имаме само предположения.

Работим изключително сериозно с оглед тези хора да бъдат изправени пред правосъдието. Вчера ми направи добро впечетление, фактът, че когато около 22:00 часа, определена група хора започнаха да слагат черни маски и да атакуват НС, протестиращите се отдръпнаха и те сами напуснаха този протест", поясни Хаджиев.

Със счупени стъкла и боя по фасадата осъмна сградата на бившия Партиен дом (СНИМКИ/ВИДЕО)

„Никога не е отказана медицинска помощ на някого. Когато спрямо едно лице е издадено нареждане и то агресира, нашите служители имат право да използват физическа сила, за да му поставят белезници”, обясни шефът на СДВР.

Според него, е възможно проверките да приключат по-рано от обявения 30-дневен срок. „В длъжностната характеристика на полицая не пише, че трябва да бъде бит, плют. Тези хора имат семейства, имат деца, които се притесняват за тях”, заключи Хаджиев.
nova.bg