/ БГНЕС
Един от тях е бил с нож, а друг е хванат с наркотици
Седем души са задържани при протестите в София в петък.

БГНЕС

"Един от тях е бил с нож, а друг с наркотични вещества. Две лица, проявили агресия, са били проверени и се е установило, че са без лични документи. Има и 3 лица, които след подаден сигнал за счупено стъкло на автомобил са били заловени"
 
 
Брифинг на СДВР

Брифинг на СДВР

Публикувахте от Новините на NOVA в Събота, 18 юли 2020 г.

Това съобщи на брифинг началникът на отдел “Охранителна полиция" в СДВР комисар Радослав Стойчев.

БГНЕС

Сред задържаните са и непълнолетни лица без документи. "Нямаше оформили се групи и индикации за провокации след 22:00 часа", съобщи той.

БГНЕС

Той благодари за отношението и отговорното гражданско поведение на участващите в протестите, както и за съдействието на полицейските органи за опазване на обществения ред.

"Има повече комуникация с полицейските органи, както и с формални и неформални лидери на протестните действия, което също е причина за нормализиране на обстановката", подчерта Стойнев.

Осми ден на антиправителствени протести в София (СНИМКИ)

В отговор на въпрос той припомни, че е разпоредена дисциплинарна проверка във връзка с разпространени клипове с употреба на сила от полицейски служители. Установените от проверяващата комисия полицейски служители няма да изпълняват задължения по обезпечаване на обществения ред.

След приключване на проверката, резултатите ще бъдат оповестени, а събраните материали - докладвани в прокуратурата по компетентност.

СДВР апелира гражданите: Не се поддавайте на провокатори

Днешният антиправителствен протест ще е десети поред и ще се проведе въпреки дъждовното време в триъгълника на властта.