протести
протести / БГНЕС
В деветия ден от антиправителствения протест в София, недоволни граждани отново се събраха пред президентството.

 Хората скандират "Оставка". Те призовават за ненасилие и носят плакати "Протест и полиция заедно срещу провокаторите". Полицейското присъствие е засилено. Движението по бул. "Княз Алекснадър Първи" и по бул. "Дондуков" не е спряно, поне на този етап.
 

Около 20 часа двата протеста се събраха и тръгнаха на шестие по "Цар Освободител" към Народното събрание, а малко след 9 се върнаха отново при Министерския съвет.


протести
БГНЕС

 

София протест
Снимки: Георги Димитров

София протест
Снимки: Георги Димитров


Протест имаше и пред Съдебната палата. Той бе организират от неправителствената организация "Правосъдие за всеки". Там поискаха оставката на главния прокурор и на парламентарната квота във ВСС.  Планирано е двата протеста да се слеят.

Част от протеста се премести за кратко и пред БНТ, за да поиска и оставката на генералния директор Емил Кошлуков.

 

Протест пред БНТ
Снимки: Георги Димитров

протести София
Снимки: Георги Димитров

Пореден ден протести и в Пловдив. В града под тепетата хората се събраха пред фонтата пред общината. Очаква се шествието да премине по главната улица и да стигне до паметника на Съединението.

От община Пловдив призоваха хората да протестират мирно. Оттам уточниха, че в общината са подадени уведомления за всекидневни протести до края на месеца. 

Варна също отново се включи във вълната антиправителствени протести. Недоволни граждани отново се събраха пред сградата на общината с искания за оставка на правителството и на главния прокурор Иван Гешев. И тази вечер шествието е мирно, а присъстващите се увеличават. Засилено е и полицейското присъствие в града.

 

Очаквайте подробности.