/ iStock/Getty Images
19-годишно момиче е пострадало при инцидент заради блокирането от протестиращи на кръстовището на ул. „Фритьоф Нансен“ и бул. „България". Това каза началникът на отдел „Охранителна полиция“ при СДВР комисар Радослав Стойнев по време на брифинг на СДВР.

„Към 22.45 часа в дежурния център на СДВР е постъпила информация за 19-годишно момиче, което е потърсило медицинска помощ в УМБАЛСМ „Пирогов“ с оплаквания от болки в крака в следствие на възникнало ПТП на кръстовището на ул. „Фритьоф Нансен“ и бул. „България“, което е станало при блокиране на самото кръстовище. В последствие момичето е напуснало болничното заведение. Посетено е от екип на „Пътна полиция“, проведен е разговор за настъпилото събитие. Извършва се допълнителна проверка по случая, ако бъдат констатирани нарушения от страна на водача, ще бъде взето съответното отношение по Закона за движение по пътищата", обясни Стойнев.

Началникът на отдел „Охранителна полиция“ при СДВР обърна внимание, че при блокирането на кръстовища има възникване на напрежение между водачи на превозни средства и протестиращи. Но навременната намеса на полицейските органи предотвратява възникването на саморазправа.