Нападнаха спортен съдия в София, друг се самоуби на селско стрелбище
Нападнаха спортен съдия в София, друг се самоуби на селско стрелбище / БГНЕС, архив

33-годишен мъж е в болница с опасност за живота след като беше намушкан в столичния кв. "Борово".

По неофициална информация нападнатият е спортният съдия Георги Андреев, който същата вечер е бил с приятели в заведение в квартала. Той е намерен около 3.30 ч. сутринта недалеч от ресторанта с множество прободни рани.

В ранния следобед нападателят е бил задържан, обясни главният секретар на МВР Георги Костов. "Тази сутрин е намерен мъж в безпомощно състояние. Същият е неконтактен с множество прорезни рани по тялото и видими следи от побой. Той и в момента е в критично състояние", съобщи Костов.

"Доста сериозни са неговите наранявания, за да говорим за чисто битов инцидент. Възможни са няколко хипотези. Това, което можем да кажем, е, че пострадалият и извършителят са се познавали", разясни още главният секретар на МВР.

Още един инцидент с футболен съдия. Христо Андреев от пазарджишкото село Мирянци е сложил край на живота си днес.

Реферът, който е на 27 години, вчера следобед отишъл на стрелбище във Войводиново, Пловдивско, за да тренира уменията си с пистолет. Неочаквано за всички насочил дулото към главата си и произвел фаталния изстрел. Според очевидци е загинал на място.

Младият мъж се занимавал със земеделие, гледал оранжерии. От 4 години е асистент-съдия във В-група. Според колегите му от спортните среди се е справял отлично със задълженията си. Преди дни е свирил на мача "Рилски спортист"-"Пирин" като асистент на Цанко Миндалов.