/ БГНЕС
Възможно е прекъсване в работата на електронната платформа на НАП на 17 октомври
Между 17:30 и 19:00 ч. днес е възможно прекъсване и забавяне в работата на електронната платформа на НАП поради миграция на данни, съобщава приходната агенция.  След 19:30 ч. ще е достъпен само новият Портал за електронни услуги на НАП.

Националната агенция за приходите (НАП) спира на 17 октомври стария си електронен портал, съобщава приходната агенция.

Повече от година, за удобство на потребителите, двата портала работиха едновременно, като през това време са прехвърлени всички потребителски профили и правата на достъп, добавят от агенцията.

НАП продава на търг оръжия, иззети от полицията

Обновената платформа дава повече възможности на потребителите, като директна идентификация и по-интуитивна навигация, нов дизайн, лесен достъп до информацията и допълнителни функционалности, като: Профил, Моите услуги, Известия, Последно използвани услуги. 

Достъпът до електронните услуги на НАП е улеснен. Упълномощените лица, които са ползвали стария портал с КЕП, ще продължат да имат същите права и в новия портал. Упълномощените лица с частичен достъп до е-услугите на НАП в стария портал, ще могат да ги ползват и в новата платформа, но до датата на валидност на квалифицирания електронен подпис.