/ ThinkStock/Getty Images
Прогноза за времето за 16 ноември, петък
През следващото денонощие над по-голямата част от страната ще бъде предимно облачно.
 
В Северна България и източните райони ще има превалявания от слаб дъжд, в Предбалкана и Североизточна България от дъжд и сняг. По-значителни разкъсвания на облачността ще има над Югозападна България и Горнотракийската низина. Със слаб, в Източна България умерен вятър от север-североизток в страната ще продължи да прониква по-студен въздух.
 
Минималните температури ще са между 0 и 5 градуса, максималните, в повечето райони, между 5 и 10 градуса, в Североизточна България по-ниски.
 
От минус 7 до 25 градуса - какво време ни очаква през ноември

Над планините ще има значителна облачност и на отделни места ще превали слаб сняг. Ще духа умерен до силен север-североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 м 2-3 градуса, на 2000 м - около минус 5 градуса.
 
По Черноморието ще бъде предимно облачно, на места със слаби валежи от дъжд. Ще духа умерен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са между 6 и 8 градуса. Температурата на морската вода е 15 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.
 

ThinkStock/Getty Images


В събота ще преобладава облачно време. На отделни места в Северна и Източна България ще превали слаб сняг. Ще продължи да духа до умерен, в източните райони и временно силен североизточен вятър и застудяването ще продължи. Минималните температури ще бъдат между минус 2 и 3 градуса, максималните - между 2 и 7 градуса.
 
В неделя след временно спиране на валежите и разкъсване на облачността, по-късно след обяд от юг ще започнат валежи: в Горнотракийската низина от дъжд, в планините и планинските райони от сняг.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg