Надежда Нейнски: Създава се етническо напрежение за политически цели
Надежда Нейнски: Създава се етническо напрежение за политически цели / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова
Надежда Нейнски: Създава се етническо напрежение за политически цели
70561
Надежда Нейнски: Създава се етническо напрежение за политически цели
  • Надежда Нейнски: Създава се етническо напрежение за политически цели

Създава се етническо напрежение, което се използва политически от различните партии преди евроизборите. Това каза евродепутатът Надежда Нейнски пред медиите в Пловдив, коментирайки нападението на Джумая джамия по време на протеста миналия петък.

По думите й заиграването с тази карта е много опасно. Опазването на етническия мир не е постижение на една политическа сила, тъй като потърпевши са всички български граждани, заяви Нейнски.

Според нея невъзможността да се води сериозен политически дебат дава поле за подобни националистически екстремистки прояви, които не правят чест на България.

Доста партии се възползват от тази ситуация, каза Нейнски. Тя уточни, че това не са само Атака и ДПС, но и БСП и ГЕРБ и така те втвърдяват електоратите си. Надежда Нейнски апелира политиците за санитарен кордон спрямо проявите на екстремизъм и национализъм.

Тя определи сегашната външна политика на България като много неубедителна и силно зависима от старите рефлекси да чуем какво мислят държавите, извън Европейския съюз.

Евродепутатът и бивш външен министър взе участие в среща с пловдивски предприемачи. Кандидатурата й за водач в листата на Синьо единство за евроизборите е подкрепена от пловдивската структура на партията.

Други новини от Пловдив