/ БГНЕС
Има данни за готвени нарушения на обществения ред, каза вътрешният министър
В МВР са постъпили притеснителни сигнали за готвени нарушения на обществения ред по време на протестите в центъра на столицата в подкрепа и против кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор. 

"Притеснени сме от това, което чуваме по оперативен път - че евентуално могат да възникнат някакви нарушения на обществения ред пред институциите", заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов в кулоарите на парламента. „Имаме множество сигнали, които взимаме предвид. Наблюдаваме обстановката“, увери вътрешният министър. Припомняме, че снощи протестиращите срещу Гешев се заканиха утре следобед да започнат безсрочна блокада пред Съдебната палата, като се чуха гласове и за блокиране на кръстовища.

Тайни чатове на Иванчева разкриват заговор - протестът срещу Гешев да прерасне в преврат

Ако прокуратурата разпореди, МВР ще се заеме със сигнала за подготвяно прерастване на общественото недоволство в бунт срещу властта, който да доведе до сваляне на правителството, стана ясно от думите на Маринов. Тайните чатове и видеа на осъдената бивша кметица на "Младост" Десислава Иванчева бяха внесени от Йордан Бонев днес сутринта, след като вчера той ги изпрати до медиите.

Внесоха в прокуратурата тайния чат на Иванчева за преврат

Такъв сигнал до момента няма подаден до органите на реда, уточни вътрешният министър. „Ако е внесен в прокуратурата и тя ни разпореди, ще извършим съответните действия“, допълни шефът на МВР. 

Междувремнно, нНа влизане в пленарната зала за изслушването по темата за шпионската афера на русофили, главният прокурор коментира лаконично внесения сигнал тази сутрин: "Чака ме сигналът на бюрото, с оглед на многото друга работа, която имам, не съм го погледнал", обясни  Сотир Цацаров на медиите в кулоарите.