Мозер не иска вече да е лидер
Мозер не иска вече да е лидер / netinfo

Анастасия Мозер поиска да се оттегли от ръководството на БЗНС-Народен съюз. Това стана на 37 редовен конгрес на партията, който се провежда в столицата, за да избере ново ръководство. Мозер мотивира решението си с аргумента, че е време друг да поеме отговорността в партията.

Въпреки желанието на Мозер тя бе номинирана за лидер на организацията от 2/3 от земеделските структури. Другата номинация е на досегашния организационен секретар Венцислав Върбанов.

В момента близо 800-те делегати на форума правят своя избор за нов лидер. Най-вероятно е да преизберат Мозер.

В началото на форума Мозер заяви, че 16 години са достатъчни и е добре да има промяна, а след като разбра, че е номинирана, въпреки желанието и да се оттегли, призова делегатите при гласуването да се съобразят с желанието й.

Делегатите на XXXVII конгрес на земеделците бяха поздравени от кмета на София и неформален лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Пред тях той каза, че за първи път присъства на партиен форум, а на земеделците гледа като на добри приятели и партньори в бъдеще.

„Аз съм един от вас”, каза Борисов. Той ги призова повече да не правят грешката да се обединяват с Костов, който, по думите му, работел с тройната коалиция и направил сложен въпроса за предсрочни парламентарни избори.