Мощна буря удари Враца и близките села в късната неделя. Поройният дъжд, силният вятър и градушката създадоха сериозни проблеми в района.

По данни на общината поривите на вятъра са достигали до 70 километра в час, а за около час - по време на бурята, в града и околностите са паднали над 30 литра на квадратен метър, посочва БТА.

Улиците се превърнаха в реки, а пътищата бяха напълно блокирани за часове от изкоренени и повалени дървета.



Обстановката във Враца и общината през днешния ден вече е нормална, няма сигнали за нанесени щети или пострадали хора, съобщиха за БТА от общинския пресцентър. Аварийни екипи на "ЧЕЗ-Разпределение" продължават да възстановяват електрозахранването в някои села, където снощи токът беше прекъснат частично от силния вятър.

Той прекърши клони и прекъсна електропровод на контактната мрежа на градския транспорт, а от обилния дъжд бяха наводнени два от пътните подлези около железопътната гара, както и улици в града.

Контактната мрежа е била възстановена веднага след бурята, разчистени са падналите клони и дървета, допълниха от общината. Не са подавани сигнали за щети и от падналата за кратко дребна градушка в града, казаха още от местната администрация.



Затворени за часове се оказаха пътни отсечки от Враца към Оряхово и селата Тишевица и Веслец, посочва NOVA.

Там се наложи хора с резачки сами да отстраняват падналите дървета.

Блокиран беше и пътят към Оряхово и АЕЦ „Козлодуй“.