Екипажът на заседналия край Камен бряг кораб се страхува за живота си. Това разкрива пред БНТ един от моряците, които продължават да стоят на борда на бедстващия плавателен съд.

"14 дни сме поставени в много трудна ситуация. Отслабваме психически. Всяка нощ заспиваме с мисълта, че може да загинем”, разказва той.

Освен, че се страхуват за живота си, моряците не са получавали и заплати. Собственикът на кораба трябва да им изплати 11 380 долара.

Експерт: „Vera Su” се е движил 12 минути с отклонение на курса (ВИДЕО)

"Взехме единодушно решение като екипаж да спрем работа. Всеки от моряците на борда иска да се прибере у дома. На кораба работят само капитанът и главният инженер. Искаме компанията собственик да заплати за изработените възнаграждения, което е наше право", казва морякът, който иска да запази своята анонимност.

По информация на медията, екипажът е от Турция и Азербайджан.

"Заплашвани сме от мениджъра на екипажа. Разполагаме със запис на заплахите. Никой не ни помага. Работим здраво от първия ден, в който отплавахме. Въпреки всички наши усилия не можем да получим заплатите си", разкрива още анонимният член на корабния екипаж.

България поиска спешни мерки от Турция за кораба „Vera Su”

15-и ден плавателният съд остава блокиран край брега на Яйлата.