Министър Ненчев: Военнослужещите трябва да бъдат амбицирани, така ще се развиват
Министър Ненчев: Военнослужещите трябва да бъдат амбицирани, така ще се развиват / БГНЕС, архив

Министърът на отбраната Николай Ненчев откри нов езиков кабинет във военно формирование (28880) в Белене, където ще се провеждат уроци и мултимедийни презентации, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Така личният състав на 55-ти инженерен полк ще има възможност за повишаване на езиковата си подготовка.

"Армията дава много възможности за тези, които знаят езици и имат добра подготовка. Военнослужещите трябва да бъдат амбицирани, така ще се развиват", каза министър Ненчев при откриването на кабинета, на което присъстваха заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Михаил Попов, командирът на военното формирование полковник Росен Арабаджиев и неговият заместник подполковник Иван Тишков.

Български и македонски министри наблюдаваха учението " Граница 2016" в района на ГКПП-Златарево

По-рано министър Ненчев връчи символичния ключ и документите на бившия Гарнизонен стол в Белене на кмета на общината Милен Дулев.

По време на церемонията министърът на отбраната съобщи, че е стартирана процедура за обявяване на 25 нови вакантни места във военното формирование в града.

Николай Ненчев обсъди с представители на общинския съвет актуални въпроси, сред които и участието на Въоръжените сили в съвместните действия за преодоляване на миграционния натиск по държавната граница.

Гранична полиция и армията със съвместни патрули за охрана на границите

Той информира също, че е инициирал посещение на деца на военнослужещи и на граждански лица от Министерството на отбраната, загинали при изпълнение на военната си служба или при трудова злополука, в Главната квартира на НАТО и в Европейския парламент в Брюксел, което ще се случи за първи път.