Миков: Има сериозни материални щети при взривовете
Миков: Има сериозни материални щети при взривовете / снимка: Sofia Photo Agency

В Народното събрание се е провел извънреден председателски съвет. Има сервиозни материални щети, но няма загинали хора, заяви вътрешният министър Михаил Миков пред депутатите след извънредното заседание на председателския съвет.Той уточни, че разследването ще започне веднага след последния взрив на складовете. Замърсяването не е опасно за хората. То е предимно с въглероден диоксид. Осигурена е охрана на къщите на хората в района, които се евакуират.

Българското население не получава сигурността, за която се дават милиони левове, протестира по-късно от трибуната председателят на парламентарната група на ОДС Йордан Бакалов. Той бе категоричен, че министерството на извънредните ситуации е абсолютно излишно, защото е реагирало едва три часа след инцидента, за разлика от МВР.

Бакалов упрекна още президента и премиера, че тяхното място е в координационния център за подобни ситуации, а не там където се е случил инцидентът. Лидерът на сините депутати призова отново управляващите да не предизвикват паника у гражданите с липсата на информация, както се случи днес.