Меко и приятно време и през следващата седмица

В четвъртък и петък е възможно да има температури до 14-15 градуса

/ ThinkStock/Getty Images
В четвъртък и петък е възможно да има температури до 14-15 градуса
Меко и приятно време и през следващата седмица
100348
Меко и приятно време и през следващата седмица
  • Меко и приятно време и през следващата седмица
Времето през почивните дни ще е предимно облачно. На места ще превали дъжд в равнинните райони и слаб сняг в планините. Това показват средносрочните синоптични модели за времето, представени в "Дарик кафе" тази сутрин.
 
Отстъпление на зимата в следващите дни

Следващата седмица ни очаква по-меко от обичайното за януари време. Това ще се дължи на бавно подвижен център на ниско налягане, който ще се разположи над Северна Италия и ще оказва влияние на времето над цяла Европа - на Балканите ще е по-топло от обичайното, а над Германия, Франция и Северна Испания - по-студено.

ThinkStock/Getty Images


В понеделник и вторник ще е предимно облачно почти без валежи и с дневни температури над нулата - до 6-8 градуса в равнините на Южна България. Отрицателни температури ще има само сутрин в местата със снежна покривка и по високите западни полета.
 
Снежна красота: 12 места в Европа, които трябва да видите през зимата (СНИМКИ)

Заради формирането на средиземноморския циклон, чийто център ще е над Северна Италия, над Балканите ще се пренася по-топъл въздух от югозапад и особено в четвъртък и петък е възможно да има температури до 14-15 градуса.
 

Ще има валежи от дъжд от сряда, като на места в източната половина и в планините ще са по-обилни.

ThinkStock/Getty Images


Такова ще се запази времето чак до края на следващата седмица. Сериозно застудяване и валежи от сняг не се очакват до първите дни на февруари, показва още анализ на средносрочните синоптични модели.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik