Масларова: Няма върнати пари от пенсионери в министерството
Масларова: Няма върнати пари от пенсионери в министерството / снимка: Дарик - Шумен

В Министерството на труда и социалната политика (MТСП) не са постъпвали пари от недоволни пенсионери, след преизчислението на пенсиите. Това заяви в Шумен министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова. "Който връща един-два лева значи няма нужда от тях, за мен и един лев са пари", каза още Масларова.

По думите й преизчилението на пенсиите е направено по искане на пенсионерските организации. Масларова допълни, че от месец юли до края на годината за социалната сфера ще бъдат дадени близо 800 000 000 лв., от които 700 000 000 лв. са само за българските пенсионери.

Министър Масларова заяви още, че всички, които получават енергийна помощ, ще получат социална добавка от 100 лв. "Без значение дали по-рано са им били отпуснати средства за парно, дърва и въглища, хората ще получат тези добавки", категорична бе Масларова. За около 360 000 домакинства са гласувани такива средства, каза още тя.

По-рано днес министър Масларова посети дома за възрастни хора в Шумен и онкодиспансера. След това министър Масларова заедно с кмета Красимир Костов откри детска площадка, намираща се на ул. "8-ми март" в града.

Новини от Шумен