/ ThinkStock/Getty Images

Селскостопански самолет падна в оризище между Пловдив и Пазарджик, потвърдиха за Дарик от Транспортното министерство. По последна информация вътре е бил само пилотът, който не е пострадал сериозно.
 
Инцидентът е станал около обяд на 107 км на магистрала „Тракия“, посочи говорителят на Пожарната в Пловдив Цвятко Дешев. Самолетът е пилотиран от 67-годишен мъж от Стара Загора.

nova.bg


„Това, което знаем е, че при самото приземяване на мек терен, машината се е преобърнала и пилотът изпаднал от кабината. Той е с леки охлузвания, не е пострадал сериозно. Районът е обезопасен, премахнат е акумулаторът на самолета, за да не възникне инцидент. Не е имало запалване при падането на машината“, обясни още Дешев. По думите му машината е на "Селскостопанска авиация".

Прегледът на място на пилота, извършен от медици на Спешна помощ, е показал, че човекът няма тежки травми и наранявания. Въпреки това е откаран за обстоен преглед в МБАЛ-Пазарджик.

Добрата новина е, че пациентът е почти невредим, контактен, адекватен и в добро състояние, съобщи директорът на болницата д-р Васил Вълчев. Няма нито фрактури, нито дори рани. Само леки натъртвания и охлузвания. Затова и не е приет в болница, а е освободен след прегледа.
 
Според очевидци, които са били близо до мястото, самолетът е летял съвсем ниско над земята, сякаш се опитвал да кацне. Най-вероятно е свършило горивото и пилотът се е опитвал да приземи машината. Мекият терен на оризището обаче е поддал под тежестта на колелата и самолетът се е обърнал.

На мястото е извършен оглед от дежурна група при Районното управление на полицията в Пазарджик под ръководството на следовател от Окръжния следствен отдел при Окръжната прокуратура. Разследващ екип на транспортното ведомство също бе изпратен на място. Достъпът до самолета е силно затруднен поради труднодостъпния терен.